dimecres, 8 de gener de 2020

Horta d'en Font, carrer

Carrer de l’Horta d’en Font

El carrer de l’Horta d’en Font pertany íntegrament al barri de Baix Vila. Té una orientació est oest i una longitud aproximada de 210 metres. Comença al carrer del Pont i acaba amb el número 48 al carrer de l’Enric Delaris.


El carrer de l’Horta d’en Font des del carrer Enric Delaris (1)

El nom actual és carrer de l’Horta d’en Font i sempre s’ha dit el mateix. L’any 1764 es va obrir el carrer Horta d'en Font a l’aixecar Francesc Font una casa al lloc anomenat Coromina del Prior.

En aquest carrer s’hi va edificar el col·legi del Carme l’any 1856 dedicat a escolaritzar les nenes de la Vila. El portaven les Germanes Vedrunes. La seva entrada principal era pel carrer de l’Horta d’en Font, prop de la cantonada amb el carrer del Bisbe Morgades.

Un altre edifici emblemàtic va ser el teatre Garcia que es va transformar en cinema Garcia fins la seva desaparició. L’any 1927 es va fer una gran remodelació de l’antic local que era força petit, i es va transformar en un gran teatre que acollia representacions de sarsuela i obres teatrals.


El carrer de l’Horta d’en Font des del carrer del Pont(2)

En el número 30 hi ha una capelleta dedicada a Sant Pere que es va posar darrere la casa que acollia el Forn de Sant Pere.


(1)  i (2) Arxiu Prat Pujol

Octubre 2011
Bernat PratCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada